Matka Raileylle sujui paljon paremmin kuin Ko Lantalle. paasimme nimittain matkustamaan veneella auringonpaisteessa. Kuitenkin vaihto pitkahantaveneeseen ja kahlailu rantavedessa alati painavampien rinkkojen seka reppujen kanssa oli hieman tuskallista. Hikisina aloimme etsia halpaa bungalowia itapuolelta, ja loppujen lopuksi loysimmekin sellaisen. Naapuriksi saimme kolme ruotsalaista poikaa, joihin sitten tormasimmekin kaikkialla.

Ensimmainen paiva Raileylla oli aurinkoinen, tutustuimme vain saareen ja soimme grillattuja vartaita seka salaattibuffetin. Oli ihana syoda jotain tuoretta ja lansimaisempaa aasialaisten ruokien jalkeen. Vaikka taytyy myontaa, etta tulinen ja curryinen thairuoka on parasta! Kavimme myos paikallisella raatalilla tilaamassa Tiinan kanssa vuosijuhlamekot, joita kavimme torstaina sovittamassa. Uskomatonta, etta saa juhlapuvun 20 tunnissa!

Seuraavana paivana eli torstaina otimme 7 tunnin snorklausretken joka oli UPEA! Teimme snorklauksia neljalla upealla koralliriutalla, ja paasipa Hanna itavaltalaisen oppaamme Heinzin yksityisoppiin (lue: snorklausta kasikadessa). Myos allekirjoittanut sai rakastuneen laivapojan peraansa, ja paasi myos kokemaan kasikadessa snorklailua. Taman vuoksi nainkin kaksi haita(!!) seka merikaarmeen, joita muut eivat tajunneen veden seasta bongata. Kiitokset siis yksityisoppaalle.

Neljan tunnin jalkeen pysahdyimme autiolle saarelle katsomaan auringonlaskua ja lepakoiden lahtoa saalistamaan. Naky oli vaikuttava, valtavat lepakot lensivat suurissa parvissa etsimaan syotavaa. Taman jalkeen nautimme buffetillallisen rannalla ja katsoimme oppaidemme tulishown. Taman jalkeen vuorossa oli viela youinti sysipimeassa vedessa ilman valon haivaakaan. Taten nimittain nakisimme fosforiplanktonin. Meno pimeaan veteen oli aluksi kauhistuttava ajatus, mutta naky oli vaikuttava. Yhtakkia vesi ei ollutkaan alapuoleltamme mustaa, vaan outo valo hohti allamme. Koko retki oli ehdottomasti hintansa vaarti!

Perjantaina haimme juhlapukumme, ja olimme molemmat tosi tyytyvaisia. Ainoastaan saa oli vahan pilvinen, ja paatimmekin lahtea jo aamusta Ao Nangiin, jossa olisi enemman kauppoja ja vilinaa. Jalleen kerran rinkat selkaan ja rantaveteen kahlaamaan, jotta paasimme kiikkeraan veneeseen. Ao Nang oli aika turistirysa, mutta paljon shoppailtavaa loytyi. Saimme jatettya kamamme paikallisen lipunmyyntitiskin henkilokuntatilouihin, ja toivommekin, etta rinkat ovat viela paikallaan.

Kohta lahdemme yoksi Krabi Towniin ja kynimaan Mini-Van -miehen.Aamulla lahdemmekin jo ajoissa Bangkokiin.

Matleena