Lauantaina paastiin viiden tunnin unentayteisen bussimatkan jalkeen Kuala Lumpuriin, joka otti meidat kaaosmaisen liikenteen kera vastaan. Hostellimme sijaitsee China Townissa, joka on osoittautunut kaupungin vilkkaimmaksi ja tiivistunnelmaisimmaksi paikaksi. Hostellimme taso tipahti ehka pikkuisen verrattuna Singaporen lahes luksus-oloihin, mutta kyllahan betonikuution sisalla epailyttavissa lakanoissakin unta saa.

Kuala Lumpur, tuttavallisemmin KL, on ihastuttavan elavainen ja viehattava kaupunki huolimatta likaisuudesta, tuijottavista katseista ja kyykkyvessoista, joista ei paperia loydy. Eilen olimme hemmoteltavana kokovartalohieronnassa ja kasvohoidossa helpottaaksemme paljon kavelyn rasittamia jaseniamme ja toipumassa KL:n aiheuttamasta kulttuurishokista komean malesialaisen houkuteltua meidat spa-tiloihinsa.

Sunnuntaina kavimme Petronasin kaksoistornien valissa olevalla sillalla ihastelemassa kaupunkikuvaa lintuperspektiivista ja jaimme viereiseen puistoon hetkiseksi nauttimaan auringosta. Netti-kahvilaan asti paastiin suoraan kahden ja puolen tunnin kiertoajelulta, jolla rahastajatyttonen paatti kikattelunsa lomassa lopettaa nauhoitettujen selostusten soittamisen ja alkoi kuuntelemaan kannykkansa soittoaania. Paljon emme siis nahtavyyksista oppineet, mutta nytpa tiedamme, etta taallakin pain maailmaa on ihan samanlaisia soittoaania kuin Suomenmaalla.

 

Hanna